“Het is toch niet omdat er water via uw lamp in de badkamer loopt dat u niet meer kan douchen?”

Beeld u in: het is zaterdagmorgen acht uur en u moet gaan werken. Omdat u pro-actief bent, heeft u de dag ervoor een zak sandwiches en een pot Nutella choco in uw rugzak gestoken, maar nu begint u toch te twijfelen of dat wel genoeg variatie is om als ontbijt en lunch te dienen. Dus gaat u maar naar de Panos in de rij staan, er staat wel wat volk, maar meestal werken ze daar toch snel. Nog vier mensen voor u. Plots ziet u haar. Iets aan haar trekt uw aandacht. Is het haar figuur? Neen. Is het haar lach? Neen. Is het haar gevoel voor humor? _Neen_. Het zijn haar natuurlijke dreads. Haar natuurlijke dreads die ze daarnet even heeft aangeraakt met beide handen. Haar natuurlijke dreads die ze daarnet even heeft aangeraakt met beide handen om daarna een _broodje_ voor de klant net voor jou klaar te maken. Op dat moment (ondertussen over mijn nek gaande) ben ik tot de conclusie gekomen dat een broodje met veel choco en een broodje met weinig choco genoeg variatie zou zijn om de werkdag door te komen. Gatverdamme zeg. En ik mag onverdraagzaam zijn, want ik stem altijd op de socialisten. Verkiezingsdag is voor mij als de biecht voor christenen, eventjes een bolletje kleuren en al mijn zonden worden mij vergeven. Timmy, graag een opmerking over naïviteit, alsjeblieft.

Ok, ik ga de tramlijn 21/22 omdopen van onbetrouwbaarste naar seuterigste. Met dank aan het menselijke equivalent van Jommeke en Rozemieke die elke week een paar keer samen met mij op de tram zitten. Hij, ziekenhuisbrilletje en een bloempotkapsel, zij, ziekenhuisbrilletje en een rugzak met een dolfijntje aan (handen omhoog als u ook kotsneigingen krijgt van meisjes met een of ander beestje aan hun rugzak, een dolfijn, een Tweety, een beertje, u weet wel wat ik bedoel. Handen omlaag als u dat schattig vindt, want uw kantkloswerkje gaat op de grond vallen.). Alsof dat nog niet walgelijk genoeg is, zitten ze elkander ook nog eens de ganse rit te knuffelen. Als u er net bijkomt, het thema van vandaag is blijkbaar “over mijn nek gaan”.

Het begin van het einde van mijn leven is aangebroken. Toen ik vorige week mijn Go Pass aan de conducteur toonde (Nee, ik lieg, het was een stagiaire. That’s right, er zijn mensen die onbetaald afgesnauwd willen worden. Een beetje zoals uw moeder, maar dan met meer kleren aan. Enfin, met kleren aan.) werd die aandachtig bestudeerd, waarna ze mij om mijn _paspoort_ vroeg. Yup, voor de eerste keer in mijn leven werd ik ouder dan 26 geschat. Ik steek het op mijn stoppelbaard van een dag oud (iedereen die mij in het echte leven kent now goes “welke stoppelbaard?!”) en mijn haarbos die al weken geen schaar meer heeft gezien (daar gaat mijn gemiddelde van om de drie weken) en die mij al de adjectieven vertederend en koddig heeft opgeleverd (wat later gevolgd door het afknippen van mijn genitaliën. Enfin, eigenlijk gevolgd door gelach, maar de subtekst was duidelijk.). Vanaf nu heb ik dus een blinde haat voor conducteurs. Tenminste een originele reden, he, meneertjes “ik had geen geldig vervoersbewijs en ik neem nochtans al elke dag van mijn leven de trein en ik heb toch een bekeuring gekregen, ween ween bleit bleit”. Treinen hebben soms vertraging, conducteurs zijn soms slechtgezind en kleine katjes zijn megaschattig. Feiten, you gotta love ’em.

Clickx – Site van het Jaar 2008 is al meer dan een week bezig en ik heb er nog geen enkele online opmerking over gemaakt, hoe erg. Ik ben niet genomineerd voor Persoonlijke Blog van het jaar, wat erg pijnlijk is. Bijna zo pijnlijk als laatste eindigen in de Clickx – Site van het jaar 2007 / Persoonlijke Blog. Moest ik die gast zijn, ik stopte onmiddellijk met bloggen. Oh wait. Maar ik gun alle genomineerden de overwinning. Behalve Houbi, Imke Dielen, Lamazone, Past Is Prologue, Webpalet en Ntone dan. Die laatste gun ik dan wel weer de overwinning in de categorie “Werk al twee jaar aan een blog en slaag er nog steeds niet in om iets grappigs, interessants of origineels te posten.” Kweenie, het wordt tijd dat Clickx eens uitlegt waarom ze sommige sites genomineerd hebben (anders doe ik het wel. Volgende post of zo. Zeker uw feedreader eens checken in 2010.). De andere vier websites zijn wel _ok_, maar het is niet alsof ik van plan was om te stemmen anyway. Andere mensen zelfvertrouwen geven? Echt niet.

De titel komt uit de mond van een medewerkster van de vastgoedmakelaar die verantwoordelijk is voor mijn gebouw en dus ook voor mijn badkamer en het oplossen van lekken. Voor meer uitleg moet u de volgende post lezen. Ik had het eerst hier in gezet, maar zelfs naar brutin.be normen werd het wat te lang. Weet u meteen ook waarom ik nooit een foto van mijn penis hierop ga plaatsen.

Tijd voor een sandwich met choco. Véél choco.

11 thoughts on ““Het is toch niet omdat er water via uw lamp in de badkamer loopt dat u niet meer kan douchen?”

  1. Pingback: Brutin.be » » “En die hebben allemaal een lek in hun badkamer of zo?”

  2. SVHJ, vreselijke bedoening is dat toch ieder jaar. Ik snap de mensen niet die zo vrolijk worden van een nominatie, het is alsof je zou meedoen in de Comedy Cup en Geert Hoste in de jury zit. Losers.

  3. Toen ik een broodje bestelde in het studentenrestaurant en ik al betaald had merkte ik dat er allemaal vellen huid aan dien gast zijn handen zaten! Het was gelijk schurft! Da is nog erger dan dreads!

  4. Meer dan dat, ik heb zwaar de unief broodjeswinkel in zwijnaarde geboycot en morgen organiseer ik daar een staking tegen schurft!

  5. Pingback: Niet voor publicatie - achter de schermen van de Clickx Site van het Jaar (Niet voor publicatie - achter de schermen van de Clickx Site van het Jaar)

  6. Pingback: Ntone » Blog Archive » Ik heb vannacht in de straten verdwaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *