“Ik heb een kabouter gevangen!”

De De Post staakt drie dagen en ik vind dat wijs. Alléé, wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat ge geen aanmaningen binnenkrijgt om te melden dat ge nu echt wel moet beginnen betalen of ze sluiten uw elektriciteit af (true story btw)? Zoals ik het zie, hoe vaker de De Post staakt, hoe minder geld we moeten betalen. My logic, you can’t beat it. Not even when I owe you a lot of money, suckas. Anyhoo, drie dagen niks doen en daarna alle brieven van de voorbije drie dagen toch nog moeten verwerken, snugger zunne. Tenzij ze van plan zijn om alle brieven die dan gepost worden gewoon in een papierversnipperaar te gooien. Pech voor de De Post, ik ben eerst op het idee gekomen. Aanmaningen, welke aanmaningen?!

Hou u vast, ik ga wat opbouwende kritiek geven aan, lemme see, 99% van de Vlaamse Blogosfeer. _Stop_ met die YouTube filmkes op uw site te plaatsen. Oh u heeft een absurd filmpje gevonden over een raar item? _Saai_. Oh kijk, een filmpje van een rare gast die absurde dingen doet. *Geeuw*. Als er geen bloot in voorkomt en het duurt langer dan tien seconden dan is het overbodig. Zoals Lil Jon het zo eloquent zegt in onderstaande clip (I KID): we don’t give a damn, we don’t give a fuck.
Ik stel dan ook volgende lakmoesproef voor om te zien of uw website nog relevant is en voor een meerwaarde zorgt in het leven van mensen die _geen_ finale reden zoeken om zichzelf van het leven te beroven (“zichzelf van het leven te beroven”, tsss. Meneer en zijn fancy schmancy uitspraken. Wat is er mis met “zelfmoord te plegen”, Brutin? Te weinig lettergrepen? Snob.): Staan er drie of meer filmpjes in uw laatste vijf posts? Zeg dan maar dag met het handje en leg u toe op uw droom om ooit in Man Bijt Hond te komen.

Ondeugend als ik ben, heb ik de proef al meteen toegepast bij de weblogs die ik in mijn feedreader staan heb. Niet neuten als je er niet tussenstaat, ik heb mijn feedreader al maanden niet meer geüpdatet. Haha, dat klonk geloofwaardig, right?

 • DominiekVijf. En dan nog eens allemaal in een post, ouch. Misschien die filmpjes vanaf nu weer op struikgewas.be zetten, Domi, dan staan ze online en is er toch _niemand_ die het zal bekijken, owwww.
 • EskimokakaVier. Zijn laatste eenentwintig posts zijn ofwel video’s ofwel een verzameling links naar andere websites. Is het niet makkelijker om gewoon alle posts weg te halen en te linken naar youtube.com en google.com, Eski?
 • Freaq showZes. De filmpjes leiden mijn aandacht tenminste af van uw spuiglelijke layout. Normaal kwam daar nog “en alle letterkes errond” achter, maar Freaq is deze week dertig geworden en dus een beetje gevoeliger voor harde woorden. See what I did there?
 • KerygmaNul. Maar eens ze die baby er uit perst mogen we daar een stortvloed van posts en foto’s over verwachten. Ongeboren baby’s, oh my, ik zoek echt boel met _iedereen_ he?
 • Blog.zog.orgTwee. Bon, die heeft chance. Maar hij is wel de oudste van de vijf, dus het moment waarop hij zijn username, paswoord en website-adres plots is vergeten komt elke dag dichterbij.

Dat ze alle vijf ouder zijn dan dertig is trouwens volledig toeval. Maar ik benadruk het graag nog eens.

Bijna bedtijd, maar ik wou u nog een grappige forumthread tonen die ik vorige week heb gevonden toen ik Soft 3 – Hard 8 aan het googlen was (dat gaat dus niet over potloden. Alhoewel.): Who would you show your penis to, if they asked?. Doe geen moeite om te stemmen, “Uw ma” is geen van de opties.

Ah en de titel. Mag ik eigenlijk niks over vertellen (u kan het mij altijd vragen), maar het is wel het absurdste en raarste verhaal dat ik ooit al gehoord heb. Bestond er een YouTube filmke van, u had het zeker al op uw site gezet.

16 thoughts on ““Ik heb een kabouter gevangen!”

 1. Merci om al op het internet te zetten dat ik zwanger ben voor ik het gedaan heb, Tom.

  Wilt ge weten wat het is? Dan kunt ge daar ook over schrijven.

 2. Het voordeel van Facebook is dat ge het contingent beperkt. De lezers van dit blog hebben er bijvoorbeeld geen boodschap aan.

 3. Uw berichtgeving is zoals House zijn diagnoses. Noise. Diagnoises, als het ware. Maar dat past hier niet. In uw geval moet ge maar een andere woordspeling bedenken.

 4. Hoikes Tom,

  Bedankt voor het linken naar mijn website. Je hebt zelf ook een heel leuke website. Ik zal zeker ook naar jou linken. En ik kom hier in de toekomst ook nog terug om te lezen, je schrijft over leuke dingen!

  Groetjes aan de kids,

  Frederik.

  (ik pas me aan als dertigplusser, mag ik ja?)

 5. Pingback: Out with the old, in with the old | Michel Vuijlsteke's weblog

 6. u hebt dus een kabouter gevangen, en houdt hem gevangen in uw kont waar hij spitshouweelgewijs wanden splijt op zoek naar hersens. was hij maar bij sneeuwwitje gebleven! die was tenminste prettig dom.

 7. Pingback: verkeerd. « batikk // een blog over vanalles en nog wat

 8. Pingback: Freaq Show: Zulke dingen vind ik kluchtig

 9. Die kabouter uit de titel heeft toevallig niets te maken met een druggebruiker die tijdens zijn verlof uit het opvangcentrum paddestoelen gaat plukken, onder invloed raakt van het spul en -o wonder- net op dat moment een groep dwergen tegen het lijf loopt, waarvan hij er in zijn roes een ontvoert in de overtuiging dat het een kabouter is?

  Dt verhaal hoorde ik namelijk afgelopen donderdag op de trein van iemand die beweerde het gehoord te hebben van een goede vriendin die de druggebruiker in kwestie begeleidt in een opvangcentrum.

  Ofwel is dit zo’n geval van ‘het is een kleine wereld’ ofwel is dit een leuke nieuwe urban legend, maar zo geheim is het verhaal dus in elk geval niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *