“This is Lance Armstrong. Congratulations, this is your longest workout yet!”

Weet er iemand waar je een Rubik’s Cube kan kopen in Gent? Ik heb zaterdag de _ganse_ Veldstraat doorgelopen en heb er geen gevonden en ja, ik ben ook naar die speelgoedwinkel geweest in die zijstraat waar iedereen al eens is gepasseerd, maar waarvan niemand de naam weet. Enfin, toch niemand die niet heeft meegemaakt dat ze in 1979 de boerderij (met _sprekende_ dieren!) die daar stond hebben platgegooid en er een straat van hebben gemaakt. That’s right, iedereen ouder dan 29 hoort vanaf nu tot mijn “kruip in uw rolstoel en raak verslaafd aan slaappillen”-categorie. Ik verwacht weinig boze reacties, want er volgen nog paragrafen en eer ze aan het einde zijn, weten ze al lang niet meer wat hier stond.

Payback is a bitch en ze heeft dreadlocks
Ahhh hippies, how I loathe you. Wat ons naadloos bij bovenstaande foto brengt. Wat ziet u? Ik zal u zeggen wat u ziet (in minder dan duizend woorden zelfs): een stereotiepe hippie. De dreadlocks, de haarband, de armbanden, de epilepsie-inducerende kledij (Draagt hij een rok? Hij draagt een rok.). Zijn voeten kunnen we misschien niet zien op deze foto, maar laat ons er nu maar vanuit gaan dat hij geen schoenen draagt. En ziet u die takken daar achteraan? _Boomhut_. Maar weet u wat ik het akeligste vind aan deze gast? Zijn achternaam.

Raad eens wat zijn achternaam is? Het rijmt op die van mij. Beginrijm, middenrijm _en_ eindrijm. Dit lijkt een korte paragraaf, maar u moet tussen de regels lezen. Of beter gezegd, luisteren. Hoe ik herhaaldelijk over mijn nek ga.

Oh en de titel. Ik heb voor mijn kerst een Nike+ gekregen en sinds ik van mijn blessure af ben (Tip: als je je op 24 december blesseert en je gaat pas op 12 januari naar de dokter, dan duurt uw revalidatie langer dan normaal!), gebruik ik die dan ook. Wijs ding, maar gefeliciteerd worden door een fietser, dat vind ik een weinig grappig. Al goed dat hij maar één zinnetje uitspreekt en niet, goh, ik zeg maar iets, deze ganse post.

7 thoughts on ““This is Lance Armstrong. Congratulations, this is your longest workout yet!”

  1. Cube: goede ervaringen met een eBay-verkoper uit Hong Kong. (Zorg in ieder geval dat het er een is die je _niet_ zelf in elkaar moet steken).

  2. Schitterend gewoon je reactie op de nieuwe hippie-cultuur, ik denk er net hetzelfde over… maar ze blijven wel lief, meneer. Af en toe geraak ik op goa-feestjes terecht waar deze dreadmania heerst, waar fel gekleurde mensen met elkaar hun ideologisch gedachtengoed met elkaar delen,… maar toch zijn ze wel lief.

    Cube: ik heb er overlaatst ntje (4×4) gevonden in de c*lr*yt in Gent (Drongense steenweg).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *