I wanna be your friend. Wouldn’t it be good? Wouldn’t it be great? Wouldn’t it be oh so fine?

Ik heb het lastig de laatste weken. Een deel van mij (duidelijk het saaie, meelopende deel) zou stiekem opnieuw willen beginnen Twitteren. Opnieuw ja. Eind 2006 ben ik daar al eens mee begonnen om er vijf maanden later weer de brui aan te geven, want een mens kan maar zo vaak lezen hoe iemand op het punt staat om zijn tanden te poetsen in plaats van gewoon zijn tanden te poetsen. Mijn laatste tweet zegt het allemaal “spijtig. hierbij kondig ik ook mijn afscheid van twitter aan. Tot nooit meer, mensen met saaie bezigheden!”.
Wat eigenlijk wel grof is, want zowat de enigste twee mensen die ik toen volgde waren Michel en Stijn. Maar kijk, twee jaar later krijg ik nog steeds meldingen dat opnieuw iemand mij toegevoegd heeft op Twitter. En hey, ik ben ruimdenkend (Wat? Tis echt. Ik ben ruimdenkend in mijn bekrompenheid.), dus misschien moet ik Twitter een tweede kans geven! Ik zal eens een _willekeurige_ persoon uitkiezen en zijn tweets lezen. Als die mijn fancy tickelen, ga ik er weer aan beginnen.
Mijn onschuldige hand (de linkse. Vrijkomen op basis van procedurefouten telt blijkbaar ook.) heeft Inferis gekozen. Inferis beschrijft zichzelf als “Crazy developer from the Antwerp nearabouts”, wat zowat het slechtste begin moet zijn dat ik ooit heb gelezen (en ik ben ooit begonnen in De Wereld Van Sofie, weetwel), maar iemand met 495 followers, die moet toch wel iets te vertellen hebben, right? Guess again:

  • Gewonnen met het squashen. Nu pijn in mijn been. Lastig. Niet leuk. Lastig.
  • Broodje binnen maar nog honger.
  • Ik denk niet dat ik nog *iets* zinnigs ga doen vanavond.

Verbeter de wereld, begin bij uzelf. Als uw nickname Inferis is, that is. Ik kan er alleen maar van uit gaan dat die 495 mensen allemaal aan insomnia lijden en zijn twitter volgen als ultieme wanhoopspoging om toch nog wat slaap in te halen. En weet je wat? Het werkt.

Ik heb vorige week vrijdag mijn allereerste eBay aankoop gedaan. Een BlackBerry 8900 (Don’t be a player hater) voor slechts 250 euro. Wat op zich al een prestatie is, want een uur ervoor werd precies hetzelfde model verkocht voor 305 euro, maar ik ben volgens mij ook de eerste persoon die zijn allereerste eBay aankoop heeft gedaan terwijl hij niet meer nuchter was. Die dertig blikken Redbull Light gaan zichzelf heus niet leegdrinken hoor. Toen ik de verkoper (een Duitser) vroeg wanneer ik mijn BlackBerry zou kunnen ontvangen, kreeg ik een bericht terug waar volgens mij Babelfish vijf keer opgezeten heeft.

Hello,Tom DRUTEN
This pack scon ready, tomorrow I become früch, send off I, up to that 2 or 3 come meets with them be,
grüß.survivor

Ik stel voor om de communicatie afdelingen van het openbaar vervoer verplicht een slabbetje te laten dragen, want er komt wel extreem zever uit de laatste tijd. Het is begonnen met die akelige Bond Zonder Naam slogans in de trams. Dan begonnen ze plots over bumpersurfen, iets wat ik in de zeven jaar dat ik al de bus/tram neem in Gent nog nooit heb gezien. En nu is Infrabel een reclamecampagne begonnen om mensen er attent op te maken dat het gevaarlijk is om de sporen over te steken. No shit Einstein.

De titel doet mij denken aan Facebook. Ik moet trouwens toegeven dat ik nog maar sinds begin vorig jaar op Facebook zit en dus zeker niet een van de eerste was, maar mijn zus wel en we’re kinda related (de ouders van haar moeder hebben een dochter die getrouwd is met één van de zonen van de vader en moeder van mijn papa. En dat klonk echt _duizend_ keer grappiger in mijn hoofd.).

Tis officieel zomer. Iedereen die vanaf nu nog rondloopt met een sjaal krijgt van mij een draai met mijn ogen. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb. Then again, ik loop al een ganse week met pijn aan mijn oogballen door die kuthooikoorts. En de apothekeres wou mij geen Xyzall geven, want ik had geen doktersvoorschrift. Euh ja, met dat Xyzall al jaren als gatewaydrug gebruikt wordt. Ik heb er alvast nog geen reclamefilmpje over gezien.

5 thoughts on “I wanna be your friend. Wouldn’t it be good? Wouldn’t it be great? Wouldn’t it be oh so fine?

  1. Enkel mensen met sjaals? Ik heb vandaag een mama gezien met een dochter-met-broekkousen! Ik heb serieus op mijn tong moeten bijten…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *