“Er zijn wel veranderingen qua drankmisbruik.”

Alsof het feit dat Werchter elk jaar doorgaat en er nog steeds mensen zijn die het wagen te vragen of ik daar ook naartoe ga (“Fuck neink”.) nog niet irritant genoeg was, is het festival nu ook al drie dagen lang zowat het enigste nieuwsbericht op deredactie.be (Wat er gaan elke dag mensen dood in het Midden-Oosten en Werchter is maar vier dagen in een jaar, duh.). Het enige erger dan iemand die vrijwillig naar Rock Werchter gaat, is iemand die vrijwillig naar Rock Werchter gaat en denkt dat er mensen zitten te wachten op zijn indruk van de optredens. U moet eens lezen wat voor een woordenkots die reporters daar allemaal uitkramen:

“Coldplay benadert de perfectie. Het is een soort nieuwe U2”, klonk het lyrisch in de studio van Studio Brussel.

Wie zegt nu zo’n dingen? De nieuwe U2, euhm ok, maar wat is er dan met de oude U2 gebeurd? En de enige manier waarop Coldplay de perfectie zou kunnen benaderen is als tijdens nog maar eens een pianosolo van Chris “ik ben zo goed met woorden en taal en al dat ik mijn kinderen Apple en Moses heb genoemd. Wat bedoel je die namen bestonden al?!” Martin de overige bandleden plots zouden beseffen wat voor een zelfingenomen drol hij is en ze hem met gitaarsnaren ophangen. De perfectie zouden ze enkel halen als ik live aanwezig was. Maar dat zal nooit gebeuren uiteraard. Het enige wat tussen mij en eeuwig geluk staat, is mezelf, laat dat duidelijk zijn.

y >= x/2 +7 is de sociaal aanvaardbare regel wat betreft relaties (y is de leeftijd van de vrouw, x leeftijd man. Als de man bijvoorbeeld veertig is, dan moet de vrouw minstens 27 zijn, anders is het akelig). Maar ik heb dat dus niet uitgevonden he, iedereen waaraan ik dat vertel bekijkt mij eerst alsof ik net vertelde dat ik seks heb gehad met hun moeder (alhoewel die al zeven jaar dood is), om vervolgens in hun hoofd te beginnen uitrekenen hoeveel het in hun geval zou zijn. Let wel, deze regel geldt enkel voor mannen. De regel voor vrouwen ken ik niet, maar als ik de regels van vrouwen een beetje ken, dan is hij voor alle vrouwen anders, tenzij ze een tijdje tesamen zitten. Mijn low-brow lollen zijn veel te high-brow tegenwoordig.

De titel hoorde ik deze avond in de Delhaize. De rest van het gesprek heb ik niet meer kunnen volgen, dus ik weet niet of de veranderingen positief of negatief waren, maar het feit dat hij met drie flessen non-alcoholische Coca Cola rondliep doet mij vermoeden dat zijn feestje nu al een tijdje gedaan zal zijn. Omdat ik graag strak en fit aan de start van de marathon wil verschijnen binnen enkele maanden, probeer ik ook zo weinig mogelijk alcohol aan te raken de komende maanden. Wat erg moeilijk is, met al die feestjes en barbecues waar ik de laatste weken al ben op uitgenodigd. Wat was dat ironie-teken ook alweer? Nu ik er over nadenk, ik heb deze week nog met niemand gesproken die geen collega van mij was. Nee wacht, ik heb maandagnacht mijn moeder wakker gebeld, want ik had wat moeite met het invullen van mijn belastingsbrief! Zieligheid vermeden, fieuwww!

4 thoughts on ““Er zijn wel veranderingen qua drankmisbruik.”

  1. In een deuropening gaan staan, dan kan niemand _u_ passeren.

    Non-vocale communicatie telt niet mee, want dat zou het alleen maar zieliger maken.

    En ik heb daarnet met mijn vader gebabbeld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *