Pukkelpop – Donderdag 20 augustus 2009

Tja, soms moeten de grappige titels wijken voor de grootsere dingen int leven. En raad eens? Hierna komen nog twee delen!

(In chronologische volgorde)

 • The Maccabees: Leuke liedjes, lelijke langer (owwwwww).
 • Baddies: Hoe pijnlijk is het als de zanger vraagt of we ons amuseren en er nauwelijks iemand reageert? Ik amuseerde mij nochtans, maar Pieter had net een half broodje hesp op de grond gesmeten omdat hij het niet meer moest hebben zonder mij te vragen of ik het wou, dus dan heb ik geen tijd om zangers hun zelfvertrouwen omhoog te krikken nee. Wat? U dacht dat dit muziekreviews gingen worden? Teleurstellingen zijn een belangrijk deel van het leven.
 • The Ghost of a Thousand: Als een optreden voorbij is en het enigste wat je nog kan herinneren zijn de moshpits, dan vrees ik dat de muziek wat tegenviel.
 • Golden Silvers: Volgens Bert een pastoor die de mis voordroeg. I concur. Oersaai.
 • The Galacticos: Voor mensen die veel geld verdoen aan sauna’s, zet u volgend jaar gewoon drie dagen in de Wablief?-tent, je zal evenveel zweten en je krijgt nog goeie dingen te horen. Wijze gasten, alleen spijtig dat ze allemaal dezelfde bril droegen (het was net de redactie van Schamper. Maar dan talentvol.)
 • Maxïmo Park: Hier ken ik alle liedjes van! Ik was vooral blij dat ze nauwelijks nummers van hen derde en slechtste album hebben gespeeld, in tegenstelling tot andere Britse groepen *cough*Arctic Monkeys*cough*.
 • Passion Pit: Ondanks het feit dat ik “Best taste in music” heb op Facebook, lieten Bert en Pieter mij alleen achter om naar Yuksek te kijken die geeneens is afgekomen. Karma heeft mij graag. Passion Pit is beter op cd trouwens, dan kan je jezelf nog wijsmaken dat de zang van een vrouw komt en niet van een dikke neckbeard, brrr.
 • Soap&Skin: Ohhhh een schattig meisje dat piano speelt, hoe origineel en hartverwarmend. Kate Bush/Tori Amos/An Pierlé hebben gebeld, ze willen hun niche terug.
 • La Roux: Om op uw vraag te antwoorden, ja ze is in het echt echt niet mooi. Ze stond geprogrammeerd voor drie kwartier, maar is het na een halfuur al afgebold, waarschijnlijk omdat ze geen andere nummers meer had. Alsof de overvolle tent het erg had gevonden om nog zes keer naar Bulletproof te luisteren.
 • Them Crooked Vultures: Haha, wat slecht. Eens iedereen over het ganse omgdezangervanFooFightersendiegastvanQotSAeneuheengitaristvanLedZeppelinblijkbaar! is, horen we hier hopelijk niks meer van. Dit leek bijna op een muziekreview, right?
 • Ladyhawke: Kijk La Roux, zo doe je dat dus. Enige optreden dat ik samen met mijn zus heb gezien bedenk ik net. We travel in different circles, maar zij heeft ook een vriend die niet tegen de warmte kan!
 • Crookers: Saaaaaaaai.

Veel te veel gelezen in Pukkelpopreviews: “Het publiek had er duidelijk zin in”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *