Pukkelpop – vrijdag 21 augustus 2009

Na het overweldigende succes van mijn vorige pukkelpopreview is het tijd voor dag twee. Haha, sarcasme.

(In zatte volgorde, wat toevallig ook de chronologische volgorde is)

 • Metric: Bestaan al sinds 1998. Had u er al eens van gehoord? Precies ja. Te hard voor popliedjes, te soft voor rockliedjes. En blonde zangeressen, daar ben ik niet aan.
 • Fight Like Apes: Top vijf en de zangeres kan mij krijgen (zie ook Patrick Wolf en de zangeres van Blood Red Shoes. En het meiske in de tent naast ons.). “He doesn’t even know you like stars!”
 • A Place To Bury Strangers: Ik stel voor dat ze ons die plaats eens tonen en er zelf ook gaan bijliggen.
 • Ebony Bones!: Top vijf (maar de zangeres kan mij niet krijgen. En nee Bert dat wil niet zeggen dat ik een racist ben.). Bucken vond de muziek niet goed, maar het was wel aanstekelijk of zoiets. Yeah.
 • The Chapman Family: Het enige wat ik van dit optreden heb geleerd is dat het niet makkelijk is om jezelf te wurgen met de draad van de microfoon en dat microfoons kapot gaan als je jezelf probeert te wurgen met de draad van de microfoon.
 • The Airborne Toxic Event: En die titel mag je erg letterlijk nemen, want het deed zeer aan mijn oren, zo slecht.
 • Kissy Sell Out: Feestje op mijn eentje in de Boiler Room.
 • Patrick Wolf: Beste optreden van Pukkelpop (alweer). Gelezen in de commentaar op YouTube bij een van zijn muziekvideo’s: “I have a theory that all gay men secretly want to be Grace Jones”. Wie er niet bijwas (Pieter was zijn tijd aan het verdoen met meisjes die al een lief hebben) had ongelijk.
 • The Get Up Kids: Toen ik nog in mijn emo-periode was, was ik hier grote fan van en ik kon nog steeds alle nummers meezingen. Bert beweert ook dat ik een moshpit ben begonnen, wat grappig is, want het zijn The Get Up Kids en we stonden halfweg de tent. De drank was toen al geruime tijd in mij, moet u weten.
 • Ploceba: Verkeerd geschreven om te verhinderen dat Placebofans hier terecht zouden komen. In een perfecte wereld zou Placebo om 11u55 in de ochtend spelen en zou er met moeite twintig man staan kijken. Then again, dan zou Das Pop op een deftiger uur moeten spelen en dat kan ook niet de bedoeling zijn natuurlijk.
 • Blood Red Shoes: Top vijf, ik heb het ganse optreden staan drummen en luchtgitaar spelen, ik kan mij inbeelden dat het beschamend was om te zien. Zei ik luchtgitaar? Eerder luchtukulele.
 • Kraftwerk: Bert en ik hadden besloten om op Kraftwerk te dansen zonder onze schoenen op te heffen. We waren best onder de indruk van onszelf. We hebben wel Tour de France gemist, maar dat heeft er mij niet van weerhouden om het na het optreden te blijven zingen. Ik was de schaamte op dat moment al lang voorbij, moet u weten.
 • Mish Mash Soundsystem: Ik haat woorden die ik niet kan uitspreken (zie ook aardrijkskunde), en Mish Mash zijn er twee van. Ik herinner mij niksniksniks van dit optreden.

Veel te veel gelezen in Pukkelpopreviews: “dEUS bracht het beste van zichzelf.”

6 thoughts on “Pukkelpop – vrijdag 21 augustus 2009

 1. “Ploceba: Verkeerd geschreven om te verhinderen dat Placebofans hier terecht zouden komen. In een perfecte wereld zou Placebo …”

  Snugger, snugger! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *