I think I’ll go out and act like I’m celibate.

Ik ben er gisteren in geslaagd om mijn fornuis aan de praat te krijgen (blijkt dat gas zichzelf niet in brand steekt) en heb dan maar meteen mijn eerste gerecht klaargemaakt. Voor het merendeel van de mensen is dat _maar_ spaghetti bolognese, voor mij was dat bloed, zweet en tranen met tomatensaus. Als er bij benodigdheden staat dat er verse basilicum moet zijn en vervolgens wordt er met geen woord meer over gerept, dan sla ik in paniek. De oplossing was om er gewoon in het begin, halfweg en op het einde basilicum bij te doen, dan was het zeker juist. Logica vs gerechten: 1 – 0. Ik had ook geen idee wat drie teentjes knoflook zijn, maar na een dag angstvallig met mijn hand voor mijn mond rondgelopen te hebben weet ik alvast dat het minder is dan de hoeveelheid dat ik dacht.

En als dat nog niet genoeg out-of-character voor u was, ik ben de afgelopen weken ook al naar een kringwinkel en een rommelmarkt geweest. Moi! Tom “Ik raak nooit andere mensen aan want je weet nooit of er een hondje op heeft geplast” Brutin. Goed, op de rommelmarkt heb ik nog niks gekocht, want ik ben ongelooflijk slecht in onderhandelen, maar mijn kers zal toch ooit geplukt raken. En in de Kringwinkel heb ik twee kaders die nu al een week met de voorkant tegen de muur staan omdat ze eigenlijk nogal akelig zijn om naar te kijken (ideaal voor het bezoekerstoilet dus. Ja ik heb een bezoekerstoilet.).

Dikke duim ook voor de buurtagent die al sinds 16 augustus ging langskomen maar nog steeds niet van zich heeft laten horen. Hopelijk krijgt hij zijn snorfiets binnenkort toch nog aan de praat, want u moet maar eens proberen zelfstandige te worden zonder domicilie.

Imke Dielen heeft blijkbaar een boek geschreven. Over zichzelf. Maar dan ook weer niet, want Imke Dielen is in het echt iemand anders (stoer), wat grappig is, want waarom zou iemand een ongelooflijk oninteressant alter ego verzinnen? Het boek kost maar 22 euro 50 en is een aanrader voor mensen die graag eens lezen (en ik quote) “…waarom Imke Dielen tegenwoordig graag open en bloot over seks praat, welk soort mannen haar doen smelten, waarom ze graag met een Ford Mustang of een Land Rover Defender zou rijden en wat dat nu eigenlijk is: een Imke Dielen doen.” De cover is _ook_ een tekening van Imke Dielen, om te vermijden dat u plots niet meer zou weten waarover het boek nu precies alweer over gaat. Al wie dit boek koopt of leest, bestaat niet meer voor mij. Maar das niet erg, want Imke Dielen bestaat ook niet.

3 thoughts on “I think I’ll go out and act like I’m celibate.

  1. Eerst moest ik wat lachen om de teentjes knoflook. Dan om de rommelmarkt. En tenslotte omdat ik eindelijk iemand vind die Imke Dielen niet zo leuk vind. En die het een beetje vervelend vindt dat Imke Dielen alomtegenwoordig is. Die al dat ge-‘Imke Dielen’ nu wel hartsgrondig beu is.

    Hoera!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *