“Das een soort Facebook voor boeken.”

Wat op mijn lezers!

Deze post is van geen kanten vrijwillig, wat meteen ook het antwoord is op de vraag ‘wat is het verschil tussen uw moeder en deze post?’.

Ik vrees dat ik eigenlijk niks te vertellen heb. Oh well, tijd om de genomineerden voor Site van het Jaar 2009 te overlopen? Tijd om de genomineerden voor Site van het Jaar 2009 te overlopen! Niet dat het veel soeps is dit jaar, de enige interessante categorieën zijn Blogs, Fotoblog, Stadsblogs en Twitter. That’s right, Twitter, want mensen die er elke dag opnieuw in slagen om berichten te maken van maximum 140 tekens verdienen ook erkenning. Ik stel voor dat ze de hoofdprijs aan degene geven die geen hashtags gebruikt. Ow, allemaal verloren! En als u niet weet wat een hashtag is, moeten wij dringend Facebookvriendjes worden. Of toch liever niet, ik heb al drie dagen mijn account niet meer bekeken en ik ga het proberen vol te houden. Misschien had ik toch beter naar Bert geluisterd toen hij zei dat Facebook een belachelijk concept was en hij daar van zijn leven geen tijd in zou steken. Waarop ik stiekem voor hem een Facebook account heb aangemaakt, om vervolgens tot de pijnlijke ontdekking te komen dat mensen die wij allebei kennen hem wel toevoegen maar mij niet.

Anyhoo, de genomineerde fotoblogs:

 • ArturR Eranosian: Wat is er erger dan een fotoblog vol foto’s en geen tekst? Een fotoblog vol foto’s en een tekst die over fotografie gaat. Mensen die een zichtbare bezoekersteller op hun website zetten zouden opgehangen moeten worden. Iets wat deze foto’s nooit zullen overkomen. Oh yes, I still got it. Als deze wint dan stop ik met mijn blog.
 • Fotogeniek België: De grootste foto die ik vond was 600 op 400 pixels, wat mij doet vermoeden dat hij zijn foto’s maakt met een gsm met een eerste-generatie-camera erin. Ook leuk hoe hij in zijn post over zijn nominatie verwijst naar zestien foto’s. Een mens mag heus wel een portfolio hebben met zijn beste werk erin, maar meestal zorgt men er dan wel voor dat de rest niet zichtbaar is. Als alles wat ik zeg u niet kan overtuigen om _niet_ op hem te stemmen, dan laat ik hem zelf wel aan het woord: “Gisterenmiddag te Leuven. Hevige regen en wind. Veel paraplu’s gingen paraplu.” Puh-lease.
 • Gekiekt: Laten we het woordspelletje in de titel even negeren. (Nee! Negeren!) En zoek nu even zijn post van 28 september. Zijn dochter van zeven wil haar haar verven en hij laat dit toe, ondanks het feit dat op de doos staat dat het niet mag toegepast worden op kinderen. Zijn excuus? “Verwachten we van onze kinderen dat ze zich naar bepaalde (ongeschreven) regels schikken of willen we net dat ze tegen de stroom in zwemmen?” Al geen neen kunnen zeggen tegen een meisje van zeven jaar, dat wordt lachen als ze zestien wordt en besluit dat condooms veel te conformistisch zijn. Nee, daar sla ik de bal mis. Het zal eerder _veertien_ zijn.
 • Isabel Pousset: Enkel kleine formaten, wreed irritant. Minpunten voor het gebruik van de contradictio in terminis “hipste plooifiets”. Verbaast het eigenlijk iemand dat ik iets tegen plooifietsen heb?
 • Jens Mollenvanger: Mollenvanger is zijn echte achternaam, maar dat mag eigenlijk geen reden zijn om hiervoor te stemmen. Then again, het is ook de enigste reden. En dat baseer ik op absoluut niks, want door tijdsdruk heb ik besloten om deze site niet te bekijken. Haha, tijdsdruk. Lui en een leugenaar, go me.
 • Jimmy Kets: Mensen die hun e-mailadres gewoon in tekstvorm op hun site zetten zijn grappig. En spenderen een groot deel van hun leven met het verwijderen van spammails. Oh kijkt, een blonde vrouw die een boek leest onder het bord “DUMMIES”. Ik deel mijn mensen in in twee categorieen: leuke mensen en mensen die domme blondjes lollen grappig vinden.
 • Lisa Van Damme: Al die mensen met hun eigen naam als websitetitel, what’s that all about? Wat mij er aan doet denken: Brutin is mijn achternaam, waarom iemand ooit zou geloven dat het een bijnaam is, ik zal het nooit snappen, maar het gebeurt. Het gebeurt vaak. Enfin, eens de blog bekijken. Euh ja, foto’s hé. Ik geef deze een kans op tien om te winnen.
 • Serge Van Cauwenbergh: Een echte lolbroek, die Serge. Krijgt commentaar op enkele onscherpe foto’s en antwoordt doodleuk met “Fotografie is en blijft subjectief, maar je mag de techniek zeker niet altijd de bovenhand laten nemen.”. Dus onderbelichte foto’s van de grond met een duim half voor de lens zijn is ook fotografie? Huh. Ben ik blijkbaar al elke vrijdagnacht fotograaf en besef ik het nu pas.
 • Squeeze The Lime: Ok, de laatste post is van 27 oktober. Maar er staat maar _één_ foto op de voorpagina. Winnaar, hierzo! De vraag is hier niet, waarom blijft Clickx sites nomineren die half dood zijn, de vraag is, waarom wordt _mijn_ site dan niet genomineerd?!
 • Wannabes: Deze moeten gewoon winnen, al was het maar omdat een van de oprichters bijna dezelfde naam heeft als mij en ik zo’n dingen interessant vind. Argl, ik wil iets negatiefs zeggen en ik vind niks! Euhhhhh, ze hebben een Twitter account, wat een bende meelopers! The end.

Volgende op de lijst: stadsblogs.

De titel komt van Stijn, terwijl hij iemand probeert duidelijk te maken wat LibraryThing is. Ik denk dat dit zowat het meest puberachtige is wat ik hem ooit heb horen vertellen. Of nee wacht, dat was enkele jaren geleden toen hij zijn liefde voor Britney Spears bekend maakte. En niet voor Britney zelf, nee, voor haar _muziek_.

8 thoughts on ““Das een soort Facebook voor boeken.”

 1. wannabes is de enige die moeten winnen alleen al omdat ze het zelf in hun naam zeggen dat ze het wel zouden willen, maar niet kunnen (grapje, ik ben ernstig fan van hen uhu :s)

  de andere genomineerde fotoblogs,zijn mss de meest bekende, maar daarom de beste?
  er is volgens mij beter talent in Vlaanderen

 2. val hier bijna van de stoel, dacht dit blog dood was. hashtag, het zal wel iets met twitter van doen hebben zeker? zoals dat retweeten ook? feestboeken is toch niet meer hip? en van die namen, waarom hebben jullie dan ook bijna dezelfde naam, is veel te verwarrend.

 3. Ik vermoed dat je gewoon niet van fotografie houdt.
  Artur is absolute top hoor! Schrijft overigens veel zinnige dingen op zijn blog maar ja, als je niet van fotografie houdt…
  Fotogeniek Belgie : buitengewone fotografie. Je kan urenlang dwalen op zijn site. Heel veel verrassende beelden. Soms ook zeer grappig.
  Gekiekt: mijn absolute favoriet! Prachtige familiefotografie!
  Serge: Zeer technisch, maar heel interessant maar ja, als je niet van fotografie houdt…
  enz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *