Site van het Jaar 2009: stadsblogs. En een blog over Erpe-Mere & Lede.

Mijn zus heeft haar verjaardag naar aloude gewoonte gevierd door immense hoeveelheden alcohol tot zich te nemen en mensen uit te schelden. Wat inderdaad op een doordeweekse zaterdagavond lijkt, maar nu werd elke scheldpartij beëindigd met “En ik heb gelijk, want het is mijn verjaardag!”. Mijn avond was een stuk rustiger, behalve toen een Hollander irritant in mijn rug begon te duwen en ik al in volledige combatmodus was tot hij het woord “ouwehoeren” uitsprak en ik op de grond rolde van het lachen. Figuurlijk dan, heeft u al eens de grond bekeken van een café? Walgelijk. Bijna zo walgelijk als frituur ‘t Bootje, die u trouwens geen nieuw pakje frieten aanbieden als u het net aangekochte op de grond heeft laten vallen (holding things is, like, hard and stuff.). Hey, ik ben een even grote aanhanger van de five second rule als de rest, maar ge kunt nooit al uw frieten oprapen in vijf seconden zunne.

En wat heeft dit nu eigenlijk met de categorie stadsblogs te maken? Glad you asked. Al dit leuks speelde zich af in Brugge, de enige plaats in West-Vlaanderen de naam ‘stad’ waardig waar de verhouding tussen ratjes en propere mensen nog redelijk in evenwicht is. Er is zelfs een blog, Bruggelink die u zeker _nu_ moet gaan bekijken als u graag zou weten wie er naar het Cactusfestival komt. In juli 2009. En btw: Cercle Brugge is een ploeg van en voor janetten. Truer words were never spoken. Behalve deze die nu volgen.

 • Leven in Leuven: Leuke titel, alhoewel ik niet snap waar al die haat voor kerkhoven vandaan komt. Er zit een hilarische grap in het feit dat Leuven elk weekend voor dood achterblijft en het gebrek aan comments op deze weblog. Voor deze post af is, zal ik hem gevonden hebben. [note: I lied. Stick around, you’ll get used to it.]
 • Apen.be: Inderdaad, _apen_, want soms zijn acht letters gewoon te moeilijk om te typen en die w staat gelijk gans totaal vanonder links op het toetsenbord, weetwel. Om het te geloven zal u moeten klikken, maar hun laatste zes artikels gaan _niet_ over de Lange Wapper. Het laatste is van vrijdag en gaat over het offerfeest. Een van mijn buren opt voetbal kwam gisteren trouwens met dit pareltje op de proppen toen een Marokkaanse speler een kans miste: “Er zal nog lamsvlees in zijn ogen gezeten hebben.”, waarop ik mezelf in de teelballen heb geschopt om zo te voorkomen dat een van mijn kinders ooit zoiets te horen zou krijgen. Probeert u zich nu ook in te beelden hoe iemand zichzelf in de testes kan schoppen? Hun artikels zijn voornamelijk persberichten dus dat is eigenlijk valsspelen, maar ik weet nu toch maar mooi dat alle inwoners van Hoboken tussen 50 en 74 jaar een enquête zullen ontvangen met vragen over dikkedarmkanker. En als die 75-jarige inwoner zijn bibliotheekboeken die al vijf weken over tijd zijn terugbrengt en de boete betaalt, dan mag hij misschien weer meedoen met de volgende enquete.
 • BrusselBlogt: Weinig artikels, weinig comments, niet op stemmen, blablabla. Lees vooral het stukje Dod, waarin redacteur William een namiddag spendeert in de buurt van de pashokjes in een klerenzaak, wat totaal niet creepy en akelig is hoor.
 • De Panne blogt!: Ok, hier moet u zeker op stemmen. Meer bewijs nodig? “Kleuters van juf Ingrid vinden oma’s en opa’s lief” en hun piece de resistance: Guido en Christiane Mylle vragen zich af: “Waar is de tijd?”. Wedden dat 75-jarigen hier _wel_ mogen deelnemen aan enquetes?
 • Gazet van Turnhout: Goeie titel, beetje zoals Gazet van Antwerpen, maar dan voor Turnhout. Hoe grappig is het trouwens dat inwoners van Antwerpen denken dat mensen van andere provincies een onderscheid maken tussen inwoners van de provincie en die van de stad? Grappiger dan deze cartoon van een ondergrondse parking. Hun laatste artikel gaat over bomen die omgewaaid zijn door de storm. Boeiend, Turnhout, boeiend.
 • Gentblogt: Veel activiteit, veel comments en op het eerste gezicht ook geen artikels over oude mensen of omgewaaide bomen. Als ik eerlijk ben, dan verdient deze het om te winnen. Al was het maar om die akelige foto van dat baby’tje in een couveuse met al die sondes in zijn neus nooit meer te moeten zien, ze zouden beschaamd moeten zijn. Ik hoor trouwens net op het het VRT-nieuws dat Freya haar pasgeboren zoon _Moses_ heeft genoemd. Hier dan ook meteen de hoogtepunten van 1 september 2012 (kindjes gaan vanaf hun drie jaar naar school, right?): Zoon Freya Van den Bossche werd gepest op zijn eerste schooldag. Door de _leerkrachten_. En ja, vanaf 2012 gaan kinders op zaterdag ook naar school, kritische lezers.
 • HasseltLokaal: Vergeet wat ik zei over Gentblogt, _deze_ verdien het om te winnen. Zelfs de Sint geniet van Eroticabeurs + fotoalbum. De Sint. Op een eroticabeurs. En er zijn foto’s van. Hier gaan mensen dus drie jaar voor naar journalistenschool.
 • Kortrijk Blogt: Wat is het eerste wat je doet als je op een blog komt over Kortrijk? Zoeken naar artikels over het Sterrenmeisje duh. Wel: nul hits. Dan gebeurt er eens iets interessants in dat achtergesteld gebied (Zuid-West-Vlaanderen is het Midwest van Vlaanderen. *cough*inteelt*cough*) en vinden ze het geeneens nodig om het te vermelden. Hun laatste artikel dateert van 18 november, waarschijnlijk met de gedachte, hoe minder artikels, hoe minder kans dat het nog pijnlijker wordt. Weet ge wat ook pijn doet? 56 getatoeëerde sterren van uw gezicht laten verwijderen.
 • Mechelen Blogt: Wat is er mis met Gazet van Mechelen, hmm? “Mechelen Blogt telt 2.472 artikels en 53.618 reacties”, wat zou betekenen dat ze gemiddeld 21 reacties krijgen per artikel, dat lijkt mij toch wel erg verdacht. Tenzij alle artikels titels hebben zoals De finntastische finesse van finn en het gewoon reacties zijn vol scheldwoorden. Het klopt zelfs niet, waarom schrijf je finesse dan ook niet met twee n-en?
 • Webnieuws Erpe-Mere & Lede: altijd grappig, sites waarvan het adres hetzelfde is als de titel. Erpe-merelede.be was ook nog vrij, but okay. Het is al 26 minuten maandag en er staan al vier artikels online. Als ik even snel hoofdreken en dan op het rekenmachine kijk (enkel om te controleren.) zou dat betekenen dat ze tegen middernacht aan 222 artikels moeten zitten. Over Erpe-Mere & Lede (Totaal aantal inwoners: 36674. Waarvan 36673 ouder dan 74). Zijt ge niet beschaamd, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Turnhout, Leuven, De Panne, Mechelen en Hasselt? Op www.erpemerelede.be kunt u trouwens foto’s bekijken van de autoluwe zondag in 2006 en worden al uw vragen in verband met de nieuwe wapenwet beantwoord. Ik weet al waar ik later wil gaan wonen. In Gent, want ik val al in slaap voor ik Erpe-Mere & Lede heb uitgesproken. Erpe-Mere & Lede, where people go to die from boredom.

Volgende: Twitter accounts. I know!

11 thoughts on “Site van het Jaar 2009: stadsblogs. En een blog over Erpe-Mere & Lede.

 1. Pingback: Guido en Christiane Mylle vragen zich af: “Waar is de tijd?” - Depanneblogt.be

 2. Gast, dit is gewoon een zalige blog. Ik geniet met volle teugen van uw bijtend sarcasme. En ik kijk nu al uit naar uw blogpost over de Twitter accounts. Wat gaan ze volgend jaar doen, mailbox van het jaar? Facebookprofiel van het jaar? Google wavelet van het jaar?

 3. Ik was vorig jaar niet genomineerd (enkel in 2007). Yeah, joke’s on you. Denk ik.

  Maar ik bewonder uw durf, batsl, twee weken voor de uitreiking en een mogelijke laatste plaats zo’n stoere praat brengen.

 4. Pingback: Dod at BrusselBlogt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *