Site van het jaar 2009: Blogs.

U kon stemmen tot middernacht 6 december, dus deze recensie is volledig overbodig. Then again, als u uw stemgedrag baseert op _mijn_ recensies dan heeft u grotere problemen. En moet ik dringend een cult oprichten.

Anyway, hoe sneller ik er aan begin, hoe sneller het gedaan is. Recenseren is fun en al, maar als ze van die kwetsende cartoons over u beginnen maken, hou ik er mee op hoor. Merci Gie. Wat trouwens absoluut _geen_ stomme naam is. Ge moest beschaamd zijn.

 • Michel Vuijlsteke: Oh nee, die weer.
 • Houbi: Krijgt nauwelijks comments, wat ik opmerkelijk vond, want hij heeft best wel veel posts. En toen ben ik één van die posts beginnen _lezen_. Kent ge die uitdrukking “één foto zegt meer dan duizend woorden?” Wel, dit zijn meerdere foto’s. Foto’s van Kim Clijsters (Kim Clijsters is saai oktnxbye).
 • Kruimels: Laat ons meegenieten met alle dolle avonturen die ze meemaakt met haar twee kindjes en slaagt er in om mij emoties te laten voelen. Een lach en een traan. En dan veel ooggedraai terwijl ik mijn wijsvinger in mijn keelgat steek. Hopelijk is dit de laatste genomineerde blog die over kinderen gaat, anders gaan er slachtoffers vallen.
 • Mediaminister: Ik weet niet wat u van websites vindt waarbij u om de twee woorden een woordenboek moet bovenhalen om op te zoeken wat het betekent om dan te beseffen dat er een veel duidelijker en makkelijker synoniem voor bestaat, maar volgens mij worden die altijd getypt met één hand, terwijl de andere een alsmaar hardere erectie probeert te bedwingen tot na het einde van het artikel. Ik, ik kan met moeite onthouden of het sowieso is of zowiezo. Sowieso klinkt zo janetterig, vinnek.
 • Tim F. Van Der Mensbrugghe: F? Dat is geeneens een hippe letter gelijk de G of X. Slaagt er in elke paragraaf wel in om vijf keer te verwijzen naar het feit dat hij vroeger eindredacteur was bij De Morgen, tot hij _volledig_ onterecht ontslagen werd. Soms wou ik dat je mensen kon ontslaan op het internet. Maar werkt nu voor De Standaard en doet zo vaak aan namedropping dat zelfs Serge Simonart er ongemakkelijk van wordt.
 • Radio Plasky: Blijkbaar bestaan er maar drie soorten sites volgens Clickx: opinies over artikels uit De Morgen/De Standaard, verhalen over kinders en die van Michel. En nee, Houbi, ik ben u niet vergeten.
 • Appelogen: Hun website ligt plat, hmm. De laatste keer dat ik hun website heb bezocht was het een verzameling van filmpjes, spelletjes en links naar “bizarre” sites die ik de week ervoor al zo’n honderd keer in mijn feedreader heb zien verschijnen. Maar mijn laatste bezoek was twee jaar geleden, misschien zijn ze nu wel relevant geworden? Ah, hun website werkt weer, effe zien. Oh. Ohhhhhhh. Laat maar.
 • Door een roze bril: Hey, raad eens? Uw kinders zijn saaie, doorsnee kinderen en daar gaan zelfs geen vijfhonderd filmpjes waarop ze aan het “dansen” zijn iets aan veranderen. Ik vind trouwens dat enkel homo’s kunnen dansen and let’s face it, ik heb gelijk. Heteromannen? Haha, echt niet. Heterovrouwen? Laat ons eerlijk zijn, als er maar met borsten wordt gewiebeld en er konten worden geschud kan het ons echt niet schelen of het wel in de maat is. Tenzij alles blijft wiebelen en schudden nadat de muziek gestopt is. Brrr.
 • Jos Ghysen: “Zaterdag is het de Wereld Televisie Dag. De laatste ruzie met mijn vrouw ging over televisie. Zij vroeg wat er op de televisie was en ik antwoordde: “Stof.”” Wint zeker.
 • Kerygma: Beseft volgens mij maar al te goed dat haar sociaal leven voorgoed voorbij is en besluit dan maar om die van haar vier maanden oude dochter ook af te maken voor hij nog moet beginnen door haar een _nieuwsbrief_ te schrijven op internet. Ik zou er naar linken, maar hij is zo zoeterig dat u er diabetes van kunt krijgen. Man, wat ben ik blij dat ik in de jaren tachtig ben geboren en mijn moeder alles gewoon bijhield in een schriftje die u nooit te zien zult krijgen. En ge ziet niet eens of het een meisje of een jongen is!

Dat waren ze dan, de tien beste weblogs van Vlaanderen. Vergeet humor, vergeet originaliteit. Navelstaren en -strengen, dat is al wat je nodig hebt blijkbaar.

24 thoughts on “Site van het jaar 2009: Blogs.

 1. Eens ze cartoons over je blog beginnen maken, ben je pas echt van tel. En dat zonder kinderen te baren. Mijn bewondering kent geen grenzen.

 2. Uiteraard ben ik het compleet oneens met al wat ge hier schrijft. Behalve dan misschien dat over mijn blog, want dat is wel allemaal waar feitelijk.

 3. ik zal u eens herinneren aan uw leven en al dat plezier de volgende keer als ge weer op vrijdag- n zaterdagavond op googletalk zit. Gij rock ‘n roller, gij.

 4. Waarom zou ik uitgaan? Al wat ik nodig heb is een fles sterke drank, een shotglas en het drankspelletje, “drinken als Ilse het onderwerp verandert om weer over Mira te babbelen.” kan beginnen. Zat binnen het _kwartier_, gegarandeerd.

 5. ik verander misschien van onderwerp omdat de verhalen over uw net-niet-liefkes na een tijd allemaal op elkaar lijken? Kweetnie, ‘t zou kunnen.

 6. Sterk dat ge Mira vijf minuten alleen durft laten om dit allemaal te komen typen. Aan dit tempo zal ze _zeker_ alleen mogen slapen als ze tweendertig is. Zolang ze de babyfoon maar aan laat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *