“A glass of cava a day makes you a little bit gay.”

Weet ge nog die keer dat ik opnieuw een post had gemaakt na tien maanden stilte? En hoe uitzinnig ge wel niet waart toen ge dat had ontdekt? De ontgoocheling op uw tote na het lezen ervan: prijsloos. Ik dank God nog elke dag dat ik mijn posts gewoon moet schrijven en ze niet hoef te _lezen_. Ja, anders moet ik 2011 beginnen met wat self-deprecation!

Nieuwe regel: Als uw kerstboom nog niet weg is voor 31 december dan mag u _geen_ Nieuwjaar vieren. Dat lijkt me maar eerlijk. Ik zet nooit een kerstboom, dus ik heb dat probleem nooit gelukkig. Maar ik ben op oudejaarsnacht wel een uur te voet naar huis moeten wandelen omdat ik dacht dat ik mijn pedaal had gebroken, so there. The key word in that sentence being “dacht”. Weet u meteen ook in welke toestand iemand verkeert na een feestje waar er voor iedereen een fles champagne, rode en witte wijn en vier pintjes gerekend werd. En voor mijn volgende goocheltruuk ga ik nu via telepathie raden wat u gegeten heeft op oudejaar. Ik zie veel half rauw vlees, vijf kilo geraspte wortels overschot en hmm, is dat een bijna lege pot cocktailsaus van Devos Lemmens? _Gourmet_. You know I’m right. Volgend jaar koop ik de weken voor kerst en Nieuwjaar zoveel mogelijk gourmetstellen op om die dan met woekerwinst door te verkopen.

Mexico dus. Blijken ze in Cancun toch wel geen Hooters te hebben zeker? Onze eerste avond hebben we Jenga mogen spelen met onze dienster, wat bijna hetzelfde is als vragen aan twee gasten om zich te concentreren op een stapel blokjes terwijl iemand met een spannend truitje dat duidelijk op teveel graden gewassen was op tien centimeter van u zit (enfin, haar gezicht op dertig centimeter). Of nee, dat is _precies_ hetzelfde. Ze serveren daar trouwens een geniaal lekker drankje waar je niet zat van wordt. Tenzij je er van drinkt. Vodka refreshment: drie schijfjes komkommer, twee vingers vodka, club soda (ik gebruik in België altijd Sprite. Enfin, Sprite Zero, want ik ben een calorienicht.) en dan aanvullen met ijsblokken en een rietje. Zomer in een glas, hierzo. En nu ga ik zwijgen over Mexico tot na mijn reis samen met mijn zus in maart. Ons hotel heeft golfkarretjes. En de alcoholische dranken zijn inclusief 24 op 24. Wat er ook moge gebeuren: ze vragen er duidelijk om.

De titel komt van Peter (een nieuw personage op brutin.be! *iedereen vult snel zijn notities aan*), de enige mens op aarde die zoiets kan uitspreken met een serieus gezicht terwijl hij in mijn living zit waar de verwarming op 23 graden (Wat! Anders heb ik te koud hoor, zo in mijn korte broek en t-shirt.) staat en hij een bruin _sjaaltje_ aanheeft.

Gasten, stel eens wat nieuwe Vlaamse blogs voor in de comments, ik wil me nog eens superieur voelen voor ik ga slapen. Dear monday, fuck you and the horse you rode in on.

3 thoughts on ““A glass of cava a day makes you a little bit gay.”

  1. Ik zou gewoon die van Jos Ghysen nog eens bezoeken als ik u was, die blijft toch lachen.

    En néé, geen gourmet hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *