“Maar ge moogt ook met bancontact betalen hoor.”

Ik ben deze ochtend gaan lopen. Doe ik wel vaker tegenwoordig, vind ik makkelijker dan na mijn werk te gaan, want dan ben ik liever lui dan moe en wil ik gewoon (bij mijn lief) in de zetel zitten. Dus sta ik wat vroeger op, drink ik een halve cola zero (want zonder cafeïne is het eerder _slaaplopen_. Ahaha.) en begin ik aan mijn training. Vandaag ging het redelijk, gisteren een zware intervaltraining gedaan, dus nu was het loslopen om de stijfheid weg te werken. Drie kwartier maar, nog tijd genoeg om erna op mijn gemak terug naar huis te wandelen, te douchen, boterhammetjes te maken (vier met kalkoenfilet en komkommer en vier met confituur. En nee, dat is niet hetzelfde ontbijt zoals al anderhalf jaar lang, want ik at er vroeger maar drie met confituur.) en dan naar mijn werk te vertrekken. Alléé, dat was toch het plan. Tot ik op de terugweg plots besefte dat ik mijn sleutels niet mee had genomen. Ze lagen nog op het kastje naast de deur. Oh jee. Oh jee oh jee oh jee. Misschien is Sofie nog thuis? Nee, dat kan niet, het is al kwart voor acht, die is al lang weg. Maar misschien had ze een moment van klaarheid voor ze naar buiten ging en besefte ze dat ik mijn sleutels niet mee had en heeft ze die ergens op de gang verstopt? Ja! Dat zal ze gedaan hebben, ik voel het!

Niet dus. Geen verstopte sleutels en geen open deur. Plots waren mijn enige bezittingen twee loopschoenen, een bezweet sporttruitje en een iPod. Handig zunne. Het enige wat zelfs MacGyver hiermee zou kunnen maken is een strop om er een eind aan te maken. En ik heb zo’n dorst. En kou. Verman u, Brutin, verman u! Ok, hoe ga ik die deur openkrijgen? Inbeuken? Met uw kiekenborst, bwahaha. Ok, een sleutelmaker dan maar? Er is er één vijfhonderd meter van uw appartement, ge hebt loopschoenen aan, ideaal! Fuck jong, pas open om negen uur, dameendjenie. Maar er is wel een noodnummer die ge 24/7 kunt bellen! Maar ik heb wel geen telefoon bij, hmm. En niemand op straat, just my luck. Ah nee wacht, er is daar een politiekantoor, ik zal vragen of ik hun telefoon mag gebruiken.

Ze kijken een beetje raar, maar ik mag gerust bellen. Zij willen wel zelf het nummer vormen, want het is nogal een moeilijk systeem. Inderdaad, ge moet blijkbaar eerst een 0 draaien voor een buitenlijn. Dat is uiteraard te moeilijk voor een professionele bachelor in de toegepaste informatica zoals mezelf. Ma goed, ik ben aan het bellen naar het noodnummer. “Bel eens terug om negen uur meneer, ik heb nu geen tijd.” “jamaar er staat 24 uur op 24” “da kan zijn, maar ik heb nu geen tijd, saluut!”. Godver. Maar gelukkig is de politie uw vriend en weten zij nog een andere sleutelmaker. “ah ik sta toevallig in uw straat, kzal sebiet es langskomen.” “Ok, momentje, ik sta nu nog bij de politie” “euh… ok dan”.

De sleutelmaker arriveert en heeft tien seconden nodig om mijn deur te openen. Enfin, ik weet niet precies hoe lang het was, maar het is vergelijkbaar met die keer dat ik aangesproken werd door een oud vrouwtje in de supermarkt die iets nodig had van het bovenste rek en vroeg of ik haar wou helpen. Wat ik dan ook gedaan heb, gratis en voor niks hé. Volgende keer vraag ik gewoon geld, kleine moeite of niet. Och och, scrupules mijn gat, vraag en aanbod jong. Zij heeft iets nodig, ik kan het haar bezorgen, dus is het toch mijn recht om iets terug te willen zeker. Dus volgende keer vraag ik, goh, kweenie, _99,46_ euro of zo.

Miljaar, miljaar, miljaar.

8 thoughts on ““Maar ge moogt ook met bancontact betalen hoor.”

  1. Ja, en als je een familiale verzekering hebt dan betalen die dat volledig terug maar je moet rst de verzekering bellen en die wijzen dan een slotenmaker aan die dn pas je deur komt opendoen (na een halve dag wachten, of zoeits) . Ze betalen dus niets als je (zoals ik een tijd geleden) eerst een slotenmaker laat komen en nadien de factuur aan (destijds) Fortis AG wil voorleggen. Om maar te zeggen dat verzekeraars dikke klootzakken zijn (Pukkelpop indachtig, trouwens. Hier willen ze ook niets betalen).

  2. Pingback: elk(e) z'n blog: Simpel

  3. Pingback: Laatste 50 bezoekers: Gratis teller Belstat MAX gratis website statistieken, tellers, web site analyse, bezoek

  4. Niet dat ik u geen toffe mens vind (want eigenlijk moet je weer zoveel schrijven als vroeger, vind ik), maar hoe komt er hier een verwijzing naar mijn blog op zonder dat ik link naar jou en terwijl ik er nog niet eens geraakt was om hier te komen lezen? Dat vraag ik mij nu eens af, zie.

  5. En wat ik mij nog afvraag: hebt ge lijk moeten bewijzen dat ge daar wel effectief woont? Want imagine the possibilities als ge voor een luttele 100 euro in iemand zijn huis binnen kunt geraken?

  6. En wat ik mij nog afvraag: hebt ge lijk moeten bewijzen dat ge daar wel effectief woont? Want imagine the possibilities als ge voor een luttele 100 euro in iemand zijn huis binnen kunt geraken!

  7. Zou je dan liever hebben gehad dat de slotenmaker er een half uur had overgedaan vooraleer het hem gelukt was?
    Langs de andere kant is dat wel een mooi uurloon als je er zo een paar per uur kan doen… pfff… cashen. En volgens mij moet je ook niet de allerslimste van de klas zijn om dat te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *